Ministrica Vesna Bedeković i državna tajnica Marija Pletikosa sudjeluju na 58. zasjedanju ECOSOC u New Yorku

Slika /Vijesti2019/NY2020_1N.jpg

„Pristupačna stambena rješenja i uključivi sustavi socijalne zaštite u svrhu djelovanja na beskućništvo“ prioritetna je tema zasjedanja Komisije za društveni razvoj Gospodarskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda.

Ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković i državna tajnica Marija Pletikosa sudjeluju na 58. zasjedanju Komisije za društveni razvoj Gospodarskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda (ECOSOC). Prioritetna tema zasjedanja Komisije - Pristupačna stambena rješenja i uključivi sustavi socijalne zaštite u svrhu djelovanja na beskućništvo (Affordable Housing and Social Protection Systems for all to Address Homelessness).

Ministrica je na samom otvaranju zasjedanja dala izjavu u ime Europske unije i njezinih država članica.Tijekom boravka u SAD-u, izaslanstvo će održati nekoliko sastanaka s predstavnicima Ujedinjenih naroda, Stalne misije Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima, Delegacije Europske unije pri Ujedinjenim narodima, kao i izaslanstvima drugih država.

Izaslanstvo planira prisustvovati panelima i raspravama u skladu s programom zasjedanja poput ministarskog foruma o društvenim izazovima te diskusije na visokom nivou o prioritetnoj temi, kao i drugim popratnim događajima.

Pisane vijesti