NAJAVA: Dodjela Nagrade udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva za 2019. godinu

Slika /Vijesti2019/istockphoto-855468368-612x612.jpg

U četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u 13 sati u Velikoj dvorani Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održat će se svečana dodjela Nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva za 2019. godinu.

Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nagrade, Nagrada za životno djelo dodijelit će se gđi Aleksandri Štajduhar, a Godišnje nagrade gđi Nedeljki Bocak, gđi Ivki Poldrugač, gđi Ivanki Jurković i gđi Bernardi Nadi Furjan.

Nagradu za životno djelo i četiri Godišnje nagrade u obliku povelje te, po prvi puta, u novcu, 5.000,00 kuna za Godišnju i 10.000,00 kuna za Nagradu za životno djelo, nagrađenim udomiteljima u prisustvu predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regine Castillo, državne tajnice i predsjednice Povjerenstva za dodjelu nagrade udomiteljima Marije Pletikose te drugih uzvanika svečano će dodijeliti ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je javni Poziv za prijavu Inicijativa za dodjelu nagrade udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2019. godini. Kriteriji su bili da predloženi/a udomitelj/ica obavlja nesrodničko udomiteljstvo te da nije dobitnik Nagrade u prethodnom razdoblju, pokazuje izvanredne napore u osiguravanju stabilnog i poticajnog okruženja koje omogućuje rast i razvoj korisnika, uloženim trudom znatno utječe na poboljšanje stanja korisnika, ističe se u intenzitetu, predanosti i načinu pružanja posebnih obveza udomitelja propisanih Zakonom o udomiteljstvu, te svojim primjerom i ugledom u zajednici promiče udomiteljstvo.

Poseban kriterij za dodjelu Godišnje nagrade za 2019. godinu je pružanje socijalne usluge smještaja djeci do tri godine, a pri odabiru uzima se u obzir i zastupljenost udomitelja iz jedinica područne (regionalne) samouprave odnosno Grada Zagreba u godini za koju se Nagrada dodjeljuje u odnosu na udio u ukupnom broju udomitelja.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se udomiteljima za izniman doprinos prema ranije navedenim kriterijima i za najmanje 20 godina obavljanja udomiteljstva.

Pisane vijesti