Najava dodjele Državne nagrade za volontiranje na Međunarodni dan volontera

Slika /Vijesti2017/capture-20171201-150826.jpg

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, obilježavajući Međunarodni dan volontera, dodijelit će 5. prosinca Državnu nagradu za volontiranje u 2018. godini.

Među prijavljenim kandidatima, na sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, izabrani su pobjednici u tri kategorije, a sama svečanost će biti prilika da se naglase nastojanja za afirmacijom volonterstva kao poželjne vrijednosti u svakom društvu.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda kako bi se obilježio značaj upoznavanja društva s važnostima volonterskih aktivnosti za cijelu zajednicu. Državna nagrada za volontiranje najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, kao doprinos promicanju volonterstva i razvijanju volonterskih aktivnosti.

Svečanom dodjelom Ministarstvo želi zahvaliti svim volonterima i organizatorima volontiranja na predanosti i doprinosu društvu, ali i pozvati i potaknuti ostale da svoje slobodno vrijeme poklone zajednici, na dobrobit svih.

Pisane vijesti