Najava: Panel-rasprava „Tko i kako štiti djecu žrtve svih oblika nasilja“

Slika /slike/shutterstock_133374092.jpg

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku organizira panel-raspravu na temu „Tko i kako štiti djecu žrtve svih oblika nasilja“ koja će se održati 11. travnja 2019. od 13:00 do 15:00 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1/1, Zagreb.

Republika Hrvatska u svojim zakonima i protokolima zabranjuje sve oblike nasilja prema djeci i među djecom. Zakonskim odredbama je  predviđena sankcija za svaki pa i najblaži oblik nasilja prema djetetu kroz tri razine zaštite: kaznenu, prekršajnu i obiteljsko-pravnu.

Pravovremenim prepoznavanjem i zaustavljanjem nasilja pružamo djeci žrtvama nasilja pomoć u prevladavanju posljedica nasilja i šaljemo im jasnu poruku da nam je njihova sigurnost važna.

Zadaća je svih sudionika u procesu zaštite djece od nasilja stvaranje društva koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku, ne samo unapređenjem i usklađivanjem strategija i provedbenih propisa, već i promjenama u zaštiti djece na razini prakse, integriranim pristupom, ranim prepoznavanjem rizika i poduzimanjem pravovremenih i adekvatnih mjera od strane svih stručnjaka.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva Vas na sudjelovanje u panel-raspravi na temu „Tko i kako štiti djecu žrtve svih oblika nasilja“ koji će se održati 11. travnja 2019. od 13:00 do 15:00 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1/1, Zagreb.

Nazočnima će se uvodno obratiti gđa Nada Murganić, ministrica, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
 
Panelisti koji sudjeluju u raspravi, uz moderaciju voditeljice panela Jopsipe Crnoje Bartolić iz Ministarstva za demoografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku su:

Tatjana Katkić Stanić, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Vedrana Šimundža-Nikolić, Ministarstvo pravosuđa, pomoćnica ministra
dr.med. Herman Vukušić, Klinika za psihološku medicinu KBC-a Zagreb
Prof.dr.sc. Marina Ajdukovic, Studijski centar socijalnog rada
dr.med. Ljubica Paradžik, Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež  Zagreb
Alenka Ljubešić, Centar za socijalnu skrb Sisak
Anita Matijević, Ministarstvo unutarnjih poslova
 
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Pisane vijesti