Okrugli stol „Globalni socijalni program – implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada“

Povodom Dana socijalnog rada Ujedinjenih naroda i Svjetskog akcijskog tjedna socijalnog rada, Ministarstvo socijalne politike i mladih i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Studijski centar socijalnog rada u ponedjeljak,  26. ožujka 2012. u Muzeju grada Zagreba u 12.00 sati organiziraju okrugli stol na temu: Globalni socijalni program - Implikacije za obrazovanje i praksu socijalnog rada.

Na skupu uz predstavnike ustanova socijalnog rada iz cijele Hrvatske i predstavnike nevladinih udruga kao uvodničari sudjeluju potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, predstojnik Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Zoran Šućur, član izvršnog odbora Europskog udruženja škola socijalnog rada Prof.dr.sc. Nino Žganec, te sa katedre za teoriju i metode socijalnog rada Pravnog fakulteta prof.dr.sc. Kristina Urbanc, doc.dr.sc. Maja Laklija.

Rasprava na okruglom stolu temeljit će se na dokumentu pod nazivom Globalni socijalni program koji je nastao kao rezultat trogodišnje suradničke inicijative poduzete od strane tri međunarodne organizacije (Međunarodna federacija socijalnih radnika, međunarodno udruženje škola socijalnog rada i Međunarodno vijeće za socijalnu dobrobit) koje zastupaju praksu socijalnog rada, obrazovanje za socijalni rad i socijalni razvoj.Najave