Posjet ministrice Bedeković Virovitičko-podravskoj županiji

  • Slika Vijesti2019/VT-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković u pratnji predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u utorak 3. rujna 2019. godine, položila je vijenac i zapalila svijeću na Spomen obilježju poginulim braniteljima iz Domovinskog rata na Gradskom groblju u Virovitici.

Počast poginulima za Domovinu dali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar državne imovine Mario Banožić, ministar rada i imovinskoga sustava Josip Aladrović, saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Tolušić, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenicima, kao i predsjednikom Županijske skupštine Miranom Janečićem.
 
Počast braniteljima odalo je izaslanstvo Grada Virovitice predvođeno gradonačelnikom Ivicom Kirinom i njegovim zamjenicima te predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss, Policijska uprava virovitičko-podravska i predstavnici mnogobrojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja cijele županije.
 
Povodom Dana Virovitičko-podravske županije ministrica Bedeković sudjelovala je i na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u Zgradi Kazališta Virovitica. 
 
Dan Virovitičko-podravske županije slavi se od 1996. godine u spomen na Obnoviteljsku skupštinu tadašnje Virovitičke županije održane 1848. godine u Virovitici na kojoj je bio nazočan i ban Josip Jelačić. Na toj  je sjednici izvršena restauracija hrvatskog činovništva, a Županijska skupština Virovitičke županije stala je pod hrvatski stijeg.
 
Iskoristivši prigodu posjeta Slavoniji u pratnji predsjednika Vlade RH ministrica je posjetila i Poduzetnički inkubator u Orahovici.
 
Posjet Virovitičko-podravskoj županiji završen je 9. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Orahovici.
 
Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem", kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu i Novoj Gradiški. Po završetku 9. sjednice Savjeta potpisani su i uručeni ugovori i odluke za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Pisane vijesti