Predstavljen projekt „Bebina prva torba“

Slika /Vijesti2017/2017-04-28a.jpg

Tvrtka Lola Ribar i Karlovačke ljekarne daruju rodilje
U karlovačkoj Općoj bolnici danas je predstavljen projekt „Bebina prva torba“ . Akciju darivanja rodilja i novorođenčadi pokrenula je tvornica sanitetskog materijala „Lola Ribar“, a priključile su se i Karlovačke ljekarne. Projekt je prezentirala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić.

- Mogu zaista pozdraviti ovu ideju i čestitati začetniku, tvrtci Lola Ribar, koja je se pokazala kao gospodarstvenik, društveno odgovaran, koji je shvatio da je ovo najbolji način i prezentiranja svojih proizvoda i ulaganja u ljudske resurse. Sa aspekta demografskih mjera ovo je isto tako značajan čin jer predstavlja jednu dobru prezentaciju kako se sa nevelikim ulaganjima i ulaganjima koja nisu isključio vezana za državni proračun mogu slati poruke vezane za osvješćivanje i stvaranje jednog pozitivnog ozračja za povećanje nataliteta. Svakako da je ovo za tvrtku vrlo značajno, pozdravljamo i Karlovačke ljekarne koje u se uključile u tu aktivnost jer one sufinanciraju sa svojim proizvodima u vrijednosti te naše prve bebine torbe, rekla je ministrica Murganić, kao i da se nada da će se i druge sredine povesti za primjerom Splita i Karlovca.  

Vrijednost „Bebine prve torbe“ je 400 kuna, a do kraja godine trebala bi je dobiti svaka rodilja u Hrvatskoj, kako je najavio Siniša Žanetić, predsjednik Uprave Lola Ribar d.d.

- Mi smo planirali tijekom cijele godine donirati oko 40.000 ovakvih torbi. Na razini našeg ulaganja to je preko četiri milijuna kuna. Akcija kreće s današnjim danom u Karlovcu. U Splitu je već napravljen sličan projekt s rodilištem i ljekarnama. Mi ćemo projekt do kraja godine nastojati odraditi sa svim rodilištima u Republici Hrvatskoj, kazao je Žanetić.  

Ideju je pozdravio i dr. Željko Štajcer, pročelnik Službe za ginekologiju u karlovačkoj bolnici.  

- Uvijek se srećemo s pitanjima što to ženi treba poslije poroda. Zapravo ova ideja je bila izvanredna i nadam će ova torba imati jednu veliku ulogu u tome da ženama bude lakše nakon poroda, naglasio je Štajcer.

„Bebina prva torba“ sastoji se od proizvoda tvrtke Lola Ribar, a to su tetra pelene, kaliko pelene, blazinice za dojilje, pamučne krpice, blazinice, vlažne bebi maramice, set za njegu pupka i higijenski  ulošci. Od strane Karlovačkih ljekarni donirani su Pavlovićeva mast te parafinsko i bademovo ulje. Svaka rodilja dobit će u rodilištu vaučer s kojim će moći preuzeti torbu u bilo kojoj županijskoj ljekarni. 

(tekst i fotografija:http://www.karlovački.hr)

Pisane vijesti