Priopćenje za medije

Slika /Fotografije/MSPM_Siroko_570.jpg

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Inicijativa #spasime dogovorili su otvaranje komunikacijskog kanala na koji će navedena Inicijativa dostaviti zaprimljene pritužbe koje se odnose na neprepoznavanje i nesenzibiliziranost stručnjaka u radu sa žrtvama nasilja u obitelji.

Cilj otvaranja linije je analiza svakog pojedinačnog slučaja kako bi se utvrdilo poduzimaju li stručnjaci sve potrebne mjere za zaštitu žrtava nasilja ili postoji li potreba za unapređenjem rada.
 
Izuzetno je važno da se vrati povjerenje u sustav i stručne radnike centara za socijalnu skrb obzirom da se radi o savjetodavnoj i pomagačkoj djelatnosti koja svakodnevno brine o najranjivijim skupinama građana.
 
Stoga je intencija Ministarstva da nakon provedene analize, štiteći ugled stručnjaka koji kvalitetno obavljaju svoj posao, objavi zaključke.
 
Isto tako, pozivamo Komoru socijalnih radnika koja se brine za razvoj, stručnost, etičnost, zakonitost i ugled u djelatnosti socijalnog rada, da kroz javne nastupe i oglašavanje, osobito u situacijama iznesenih prijetnji smrću i drugih prijetnji stručnjacima u svakodnevnom obavljanju poslova, dodatno zaštiti ugled socijalnih radnika.
 
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Pisane vijesti