Svečano potpisivanje Europske povelje o informiranju mladih

  • Slika /Demografija/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 9. svibnja 2019. godine u  Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održano je svečano potpisivanje Europske povelje o informiranju mladih.
 

Europska povelja o informiranju mladih donesena je na generalnoj skupštini Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA) održanoj 2018. godine u Portugalu, a sada je svečano potpisana između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Europske agencije za informiranje i savjetovanje.
Pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospodin Ivica Bošnjak obratio se uzvanicima, predstavnicima lokalnih i regionalnih info centara i Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj.
Naglasio je kako se potpisivanjem Povelje te potpunom i jasnom primjenom definiranih načela pravo na informiranje mladih u Republici Hrvatskoj nastoji kontinuirano usklađivati s europskim standardima.
 
„Jako je važno pobrinuti se o standardima a upravo to Europska Povelja o informiranju mladih omogućuje, ali ono što je važno je da Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prepoznalo koliko je važno imati standardizirani pristup u radu s mladima. Važno je imati  pravovremenu informaciju objektivnu i besplatnu i prezentiranu na način koji je mladima razumljiv, te se nadam se da će se članicama Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj obratiti što više mladih ljudi i prepoznati Zajednicu i Info centre kao ključne ali isto tako da ćemo  sustavno raditi na provođenju Povelje.“, istaknula je predsjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske gospođa Tanja Herceg.
 
Predsjednik Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj gospodin Dubravko Šopar naglasio je kako je današnji dan jako bitan za Zajednicu, a potpisivanje Povelje pruža mogućnosti novoga standarda i temelj rada s kojim će kvalitetnije i sustavnije moći informirati mlade.
 
„Čestitam na potpisivanju Povelje i naglašavam kako Hrvatska već više od 10 godina jako dobro surađuje na međunarodnom nivou, ne samo putem rada sa mladima nego i u suradnji sa Info centrima sa susjednim zemljama.
Povelja osigurava dugoročnu stabilnost informiranja mladih u državi, osigurava bolju suradnju i rast Zajednice informativnih centara  kazao je Predstavnik Europske agencije za informiranje i savjetovanje gospodin Matjaž Medvešak.
 
U skladu s dosadašnjom dugogodišnjom uspješnom suradnjom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s organizacijama civilnog društva koje rade na osnaživanju mladih kroz kvalitetno i pravodobno informiranje i savjetovanje, potpisivanje Povelje predstavlja kontinuirano ulaganje u unapređenje kvalitete aktivnosti koje su usmjerene mladima.
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kontinuirano putem godišnjih natječaja financijski podržava rad lokalnih i regionalnih info centara za mlade koji svoj rad s mladima temelje i oblikuju na načelima navedene Povelje.
 

Pisane vijesti