Upute obrtima registriranima za obavljanje djelatnosti dadilje

Slika /Vijesti2020/dadilje.jpg

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je dana 13. ožujka 2020. godine, s ciljem prevencije i suzbijanja širenja koronavirusa, svim nadležnim centrima za socijalnu skrb odnosno podružnicama obiteljskih centara dalo uputu radi prosljeđivanja svim obrtima registriranim za obavljanje djelatnosti dadilje sukladno Zakonu o dadiljama.

Obrti dadilja su upućeni na preporuke i upute objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr) te je skrenuta pozornost da ih je potrebno primjenjivati na odgovarajući način, a osobite sljedeće preporuke: 
  • Preporuka postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, školama i  đačkim domovima)
  • Preporuka postupanja u ustanovama socijalne skrbi te
  • Dodatne upute za pojedince, kolektive i poslodavce.

Dodatno, obrti registrirani za obavljanje djelatnosti dadilja upozoreni su o potrebi isticanja na vidljivom mjestu Naputka o pravilnom pranju ruku koji im je tom prilikom dostavljen.
 
Isto tako, svim obrtima registriranim za obavljanje djelatnosti dadilja skrenuta je pažnja na potrebu redovitog praćenja preporuka na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr), Ministarstva zdravstva (www.zdravlje.gov.hr) i Ravnateljstva civilne zaštite (https://civilna-zastita.gov.hr), na kojima se svakodnevno objavljuju ažurirani podaci u svezi koronavirusa.

Foto:unsplash

Pisane vijesti