Započelo provođenje prve faze Projekta „Unaprjeđenje razmjene podataka o socijalnim naknadama“

Slika /Fotografije/MSPM_Siroko_570.jpg

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je dana 11. travnja 2018. godine u suradnji s Europskom komisijom, kroz Program potpore strukturnim reformama 2017.-2020. za Republiku Hrvatsku, započelo provođenje prve faze Projekta „Unaprjeđenje razmjene podataka o socijalnim naknadama“.

Prva faza Projekta obuhvaća prikupljanje i analizu podataka o informacijskim sustavima i bazama podataka koje koriste državna i lokalna tijela u području socijalnih naknada temeljem koje će se omogućiti razmjena podataka o korisnicima socijalnih naknada na državnoj i lokalnoj razini.

U skladu s preporukama Vijeća Europske unije i mjerama Nacionalnog programa reformi, po završetku navedenog Projekta, povezivanjem podataka o socijalnim naknadama koje se osiguravaju na nacionalnoj i lokalnoj razini, osigurat će se transparentnost odnosno cjelovit uvid u navedene podatke. Navedeno će biti podloga za preporuke i smjernice za bolje ciljanje naknada i programa, odnosno kreiranje učinkovitijih socijalnih politika radi bolje distribucije sredstava i smanjenja siromaštva. 

Pisane vijesti